top of page

Schrijven voor de KLM NewsApp

Achter de schermen bij de DOCUSOAP KL2020 op RTL4“Hé Manon, hoe gaat het? Mag ik je nummer doorgeven aan communicatie, ze hebben een opdracht voor je. Kun je dan zo even terugbellen?”

Die dag later word ik teruggebeld door de Traffic Manager corporate communicatie;

”Hai Manon, jij werkt in de kelder he? Kun je in drie zinnen zeggen wat je daar doet?” Een half uur later hang ik op. Mijn hart bonst in mijn keel.

“Zo zegt mijn vriend die alles heeft aangehoord, dat waren geen drie zinnen. Je wordt een BN’er!”

“Ik doe het, zeg ik tegen mijn vriend die mij met stralende ogen aankijkt. Ik doe dit voor de KLM!"

Ons KLM-avontuur gaat beginnen.


Bij de BN’er training op het hoofdkantoor, stapt Pieter Elbers binnen. “Dit zijn dus de filmsterren?”

We zaten net in ons voorstelrondje en ik was aan de beurt om te vertellen wie ik ben en wat ik doe. Met Pieter Elbers’ ogen op mij gericht, voel ik me klein en onbelangrijk.

Maar hij luistert, stelt vragen en geeft ons nogmaals aan dat TV wel even anders werkt dan een interview in de krant. Mensen krijgen een 1 op 1 relatie met je en vinden wat van je en van je irritante gefriemel, en je kapsel en je rare accent. Ik draai wanhopig op mijn stoel. Jaja lacht Pieter Elbers, ik maak het jullie niet makkelijker hé? Geniet er vooral van zegt hij en even onverwacht als hij binnen kwam, schiet hij weer weg een warm gevoel achterlatend.


Draaidag 1 – De Oosthal

Met mijn shiftleader het hele draaiboek doorgenomen, een sectie afgezet met jongens die hun hoofd wél op TV durven laten zien, want ik ken ze met een grote mond en altijd een grap achter de hand, maar bijna iedereen haakte af voor de draaidag. Collega Philips die heerlijke Antilliaanse broodjes kwam brengen voor de crew, alles was voorbereid voor de grote draaidag. Mijn matties van de BBL-opleiding stonden er echter wel en wat had ik jullie hard nodig die dag. Security stond op elke hoek, de RTL-crew moest zich in bochten wringen om leuke, spontane shots te maken, KLM moest de grenzen bewaken in de kelder die zwaarbewaakt staat met regels. Een ervaring die maakte dat ik de kelder opnieuw bekeek. Spontaniteit werd een uitdaging. De regisseuse een kunstenaar die van verhalen TV maakt, wilde een vrouw uit de kelder. In deze mannenwereld werd ik gauw gevonden. Daar sta je dan en probeer je de sfeer, het teamwork, de lach en de kracht van de kelder te laten zien en ervaren aan de RTL-crew zodat ze een mooi beeld kunnen laten zien van onze bikkels van de KLM. De KLM met een groot vrouwenhart door de hoeveelheid cabine en grondstewardessen, laat juist een vrouw in de mannenwereld zien op TV. Ik voelde me dan ook verantwoordelijk jullie mannen uit de kelder krachtig te mogen presenteren.

De grote aftrap is op 31 augustus 2020 RTL4 om 21:30 met 8 delen op maandagavond.

Mijn hoop is dat dit de KLM in een nieuw daglicht zet en ons weer de waardering teruggeeft die we verdienen, wij harde werkers houden toch mede de economie van dit kleine landje staande.

Comments


bottom of page