top of page

Bangalore de hipste stad van India

Bangalore is de grootste stad van Zuid-India. Het lijkt in niets op de rest van de staat en is op allerlei vlakken het meest westerse stedelijke centrum van India. Er zijn geen indrukwekkende historische bezienswaardigheden. Er staan eersteklas winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. In een heerlijk klimaat kan deze bruisende, schone stad je een paar heerlijke dagen bezorgen.


Als klein meisje opgegroeid in de Amsterdam-Bijlmer in de 80-er jaren tussen de Surinamers en Indiërs wilde ik altijd hun land zien, proeven en leren kennen. Ik mocht mee op een 4-daagse trip. Snel regelde ik mijn VISA (Namasté, echt niet?), vaccinaties en vloog mee naar mijn jeugdherinneringen.
Echter Bangalore bleek een compleet andere wereld dan de andere grote steden in India. Van een "kleine" charmante stad met iets meer dan 600.000 inwoners is het door de opkomende IT wereld getransformeerd tot een trendy, high-speed, 24/7 life, bruisende metropolis van meer dan acht miljoen inwoners. De weinige bezienswaardigheden van Bangalore vallen in het niet bij de andere bezienswaardigheden in de staat. Maar het klimaat van de stad is vanwege de hoge ligging redelijk mild.

Het is een grote studentenstad geworden verteld de passagier naast mij op de vlucht die heen en weer Chicago reist voor zijn IT bedrijf er zit veel kennis en de werknemers zijn goedkoop. Gelukkig ziet de overheid ook de problemen met de verstedelijking van de stad en doet het haar best om het een "groene" stad te houden in het oude centrum.De Indiase cultuur is ver te zoeken met kopie's van Starbucks een flashy nieuwe luchthaven en moderne metro en een leger aan jonge indiërs gekleed in designer kleding.


Het oude en nieuwe Bangalore


Het centrum van Bangalore ligt ongeveer vier kilometer ten oosten van Kempe Gowda Circle en het treinstation, vlakbij Mahatma Gandhi Road, MG road.

In het oosten ligt het Cubbon Park. Het échte Indiase deel ligt in het zuiden van de stad. Hier vind je de bekende wirwar van onoverzichtelijke straatjes en levendige Gandhi markt. De bezienswaardigheden in Bangalore liggen nogal verspreid: monumenten zoals het zomerpaleis van Tipu en de stierentempel liggen net iets ten zuiden van het centrum. In een halve dag kun je de meeste, zo niet alle bezienswaardigheden bezoeken.

Bijzonder mix

De stad laat je een bijzondere mix zien van cultuur en modern en het is een stad waar je kan ontsnappen aan het typische India. Wil je gaan wandelen hou dan rekening met het slechte wegdek.Comentarios


bottom of page