top of page

Rome: unieke hotspots
In Roma , I wanted to get across the idea that underneath Rome today is ancient Rome. So close I am always conscious of that, and it thrills me. Imagine beeing in a traffic jam at the Colloseum! Rome is the most wonderful movie set in the world... As was the case with many of my film ideas, it was inspired by a dream. -Federico Fellini-


Uitgenodigd door een vriend en collega van KLM, pak ik de kans waar om weer naar Rome te gaan en jullie deze adembenemende stad te beschrijven. Op het laatste moment besluit mijn vader ook mee te reizen en zo wacht Giorgio ons op van het pitoresque airbnb appartement Pomo d'Oro vlakbij Stazione Termini.

Hier begint ons script.
TIPS

Neem vanaf de luchthaven Rome Fiomicino de trein - Leonardo express. Een regelrechte verbinding van een half uur naar Station Termini voor 14 euro. De luchthaven ligt per taxi op een uur afstand vanaf Rome en dat kost je al gauw 60 euro aan taxikosten.


De binnenstad is net als Amsterdam goed te doen te voet (daar stopt dan ook alle vergelijking). De stad is betegeld met klinkers en kinderhoofdjes, prachtig maar vraag me af hoe de elegante romeinen hier zonder goede schoenen op lopen.

Rome is een levend museum met lange rijen vol toeristen. Je kunt makkelijk, last minute en digitaal tickets bestellen op Tiqets.
Fietsen is hot in Rome, en volgens de romeinen ook levensgevaarlijk. Je ziet dan ook nauwelijks fietsen. Maar onder de collega's van KLM een hype. In 3 uur krijg je de mooiste bezienswaardigheden te zien van Rome met een lokale gids.

Bikeaway _Rent and sell bike

Via Monte del Gallo, 25A 00165 Roma

+393402438112 - Andrea

+393476230062 - Mauro


HOTSPOTS

Eten en wijn lijkt hier wel te zijn ontstaan. De hoeveelheid tips voor de beste Pizza Bianco, Pasta Carbonara, Gelato of dolce zal ik jullie besparen. Daar ik mijn vader een onvergetelijke ervaring wilde geven en een beschrijving wilde maken van excentrieke plekjes, geef ik graag deze ervaringen mee.VINO & APERITIVO

Alvino Alvino - Via dei Serpenti, 19, Roma, Italia (Monti)

Francesco bracht me op de eerste avond naar Monti in zijn Fiat500, daarna zou elke wijn lekker smaken. Alvino Alvino stal mijn hart. Een donkerbruin, klein, verscholen barretje met ingelegde druivenmozaiek bistro-tafels. Wijnflessen tot aan het plafond. Een dominante waard, die je het gevoel geeft verheven te zijn boven elke klant. Een wijnkaart verdeeld in de Italiaanse provincies. Mijn gastheer koos voor ons de Südtiroler Pinot Grigio en bestelde er olijven met verduro grillo bij. Het wandelingetje daarna door het rumoerige straatje met uitgaanspubliek bij de fonteinen, waarna het Colloseum ineens voor ons opdook was fascinerend.


Il Piccolo - via del Governo Vecchio 74-75 (Pantheon)

Na een dag bezienswaardigheden als de Basilica St Pietro en het Pantheon struinden we langs wat piazzas, liepen een boekwinkeltje in een bakkertje uit. Daar lag in de zon de verlossing. Il piccolo. 3 terrastafeltjes. Een romein in pak, zwart rond brilletje, druk converseren met zijn Iphone. Een dochter met haar moeder aan een aperitovo genietend van de flirtende gitaarspeler, stond ons 3e tafeltje te lonken. Caribiniera klaar van dienst, paradeerden grappend voorbij en een stamgast kreeg ruzie met zijn vriend. De wijn was fijn.
Hotel Bernini Bristol - Piazza Barberini 23, Tel +39 06 488931 (City Centre)

De collega KLM tip. Neem een zak geld mee, want schrik niet van de prijs voor een Limoncello of Prosecco. De bediening is waardeloos, maar het uitzicht boven op het dak van het hotel is fantastisch. Een rooftopbar waarbij je kunt genieten in rust van de drukte van de stad en een prachtig uitzicht hebt op de Sint Pieter en het Colosseum.

DOLCE & GELATO

Adres: Via della Croce, 25-26


Venchi

Chocolade én ijs… Romeinen weten van het goede leven.

Niet zo ver van de Trevi fontein vinden we overheerlijk ijs (en chocolade) De muur waar chocolade langsloopt en het goud-marmeren interieur wanen je een god in Rome. Maar uiteindelijk gaat het om het ijs en dat is hier ontzettend goed. Vooral de chocoladevariaties zijn memorabel lekker.


Comments


bottom of page